Blog


De allerlaatste nieuwtjes

 • 28 APRIL 2020
   

  steun van het Hervormd Weeshuis

  Ook dit jaar biedt het Hervormd Weeshuis ons weer financiƫle steun. Hiervoor willen wij ze via deze weg nogmaals bedanken. Nu bekend is gemaakt dat de Shell Eco Marathon 2020 uitgesteld wordt, hebben ze ons verlenging gegeven. We zijn erg dankbaar voor hun enorme betrokkenheid en vertrouwen in ons project!

 • 7 APRIL 2020
   

  De consequenties van COVID-19

  Beste allemaal, zoals u weet zitten we op dit moment in een heftige periode vanwege het coronavirus. We hebben helaas te horen gekregen dat de Shell-Eco marathon is afgelast, wat wij uiteraard heel jammer vinden maar veiligheid gaat boven alles. Ondanks dit gaan we toch door met het bouwen van de auto: zo wordt op dit moment aan het frame gewerkt, worden de motorcontrolers uitgezocht, komen er allerei technische onderdelen binnen en is team marketing druk bezig met overleggen met de sponsoren, die wij nogmaals willen bedanken voor al hun steun.

 • 15 FEB 2020
   

  Celeracing & Fiberneering

  We hebben goed nieuws! Fiberneering kan de kap van onze auto printen! Dit gaat in 4 stappen: 1 een printbaar ontwerp ontwerpen, 2 het printen van dit ontwerp, 3 het schoonmaken van de supports waarmee het geprint wordt & 4 het naharden om er zeker van te zijn dat de kap zijn uiteindelijke vorm en hardheid heeft. Stap 1 hebben we dus gedaan, en nu kan fiberneering beginnen met het proces van de kap printen. Wij zijn heel erg blij met deze samenwerking!

 • 22 JAN 2020
   

  Naar GreenTeam Twente!

  Naast dat een deel van ons team naar Stedelijk Gymnasium Haarlem ging, ging een ander deel van het team naar GreenTeam Twente toe. Er gingen 3 Allstars mee! Allstars zijn teamleden van vorig jaar die ons dit jaar met veel interesse begeleiden. Wendy, een van onze Allstars zegt het volgende over dit bezoek: We hebben dinsdag 21 januari gekeken bij GreenTeam Twente. zij hebben ons uitleg gegeven over jun auto en het proces eromheen. Ondanks dat ze in een andere categorie rijden en gebruik maken van waterstof in plaats van elektriciteit was het heel leerzaam. Eerst kregen we een korte presentatie over hun team en hoe ze te werk gaan. Zo lijkt vijvoorbeeld hun teamindeling vrij veel op de onze, maar zij hebben ook nog iemand die nadenkt over de strategie. Daarna kregen we een kiijkje in de werkplaats waar de auto van vorig jaar stond. Hun auto is gemaakt van carbon fiber. Cele Racing is hier nu ook mee bezig, dus alle tiips daarover waren zeer welkom. We hebben de auto goed bekeken en heel veel vragen gesteld. De leden van het GreenTeam hebben deze met enthousiasme beantwoord. Al met al zijn we een stuk wijzer teruggekomen en ik kan niet wachten om te zien wat ons team hiermee gaat doen!

 • 20 JAN 2020
   
  Blog Post

  Een leuk bezoek aan team SGH

  Afgelopen dinsdag hebben 7 leden van het CeleRacing team een bezoekje gebracht aan het SGH team in Haarlem. Zij zijn ook een van de weinige middelbare schoolteams uit Nederland die meedoen. Al 10 jaar nemen zij deel aan de Shell Eco marathon. Hierdoor konden zij ons heel wat leren! Na een korte kennismaking en een paar vragen zijn ze naar de werkplaats gegaan om de auto te bewonderen. Team SGH doet mee in dezelfde klasse als wij dus ook daar viel veel van op te steken. Op het gebied van elektrotechniek en mechanica hebben wij advies gekregen, maar natuurlijk oook de nodige praktische tips voor de reis naar Londen! Het was een gezellige middag en we kijken ernaar uit om ze te zien in Londen.

 • 14 JAN 2020
   

  Naar fase 3

  we hebben goed nieuws! Onze inschrijving voor fase 2 is goedgekeurd. We kunnen dus door naar fase 3! Daarnaast zijn we in de afgelopen maanden druk bezig geweest met sponsors zoeken. We gaan een samenwerking aan met fiberneering voor het maken van de kap. Ook Carservice verbeek Dimand wordt oze sponsor.

 • NOV 2019
   

  Ons nieuwe team!

  Hierbij stellen we u ons nieuwe team voor. CeleRacing 2.0. Dit jaar gaan we er weer vol tegenaan!

 • 22 MEI - 25 MEI 2019
   
  Blog Post

  Schiedam

  Tijdens de lange periodes wachten bij de paddocks, kwamen we Aureus Bèta tegen, het middelbare school team uit Schiedam. Het was een zeer gezellige avond bij hen, met barbeque en al! Bedankt voor de gezelligheid!

 • 22 MEI - 23 MEI 2019
   
  Blog Post

  Kwalificatie!

  Na een hartelijk en informatief ontvangst op de track bij Oss, mochten we onze wagen uitladen, en zonodig nog sleutelen aan de wagen. De volgende dag nog mochten we naar de keuring, en na een paar kleine aanpassingen, waren we toch echt goedgekeurd, en hadden we toestemming om te rijden! In drie dagen, hebben we 5 maal een goedgekeurde rit kunnen rijden, waarna we ons mogen inschrijven voor de ShellEcoMarathon europe 2020.

 • 20 MEI 2019
   
  Blog Post

  Onthulling en Inpakken!

  Vandaag was de onthulling van de OrcaOne, waarbij iedereen uitgenodigd was! Wat was het leuk om alle sponsoren en ouders weer is te zien. Meteen hierna werd alles ingepakt voor vertrek naar Oss.

 • 18 MEI 2019
   
  Blog Post

  De wagen is af!

  Na maanden aan voorbereiding en geklus, is de OrcaOne nu toch echt af!

 • 3 MEI 2019
   
   

  Kap

  De kap is af, en is nu vervoerd naar Consmema, waar onze werkplaats staat, zodat alles gemonteerd kan worden.

 • 11 MRT 2019
   
  Blog Post

  Rome met Men. Gaastra!

   

 • 9 MRT 2019
   
  Blog Post

  Frame

  Het frame zit in elkaar! Geweldig om de ontwerpen zo in het echt te kunnen zien. Komende maanden zullen we alles eraan doen om de wagen zo snel mogelijk af te maken.

 • 5 MRT 2019
   
  Blog Post

  De krant

   

 • 1 MRT 2019
   
  Blog Post

  Romereis

  Terwijl klas 3 en 4 druk bezig is met de wagen, zit klas 5 in Rome, waar ze het enorm naar zn zin hebben!

 • 29 FEB 2019
   
  Blog Post

  Werkplaats!

  We hebben eindelijk een schitterende werkplaats, waar we alle ruimte hebben om de wagen te bouwen. Bedankt Consmema!

 • 26 FEB 2019
   
  Blog Post

  Het team!

  Na maanden van drukte, hebben we eindelijk een leuke teamfoto kunnen maken, met onze nieuwe vesten en al!

 • 16 FEB 2019
   
  Blog Post

  Radio!

  We werden uitgenodigd voor een radio interview, en onze teamleidster en coureuse gingen die kant op. Het gesprek was erg leuk, maar toch wel beetje zenuwwekkend!

 • 14 FEB 2019
   
  Blog Post

  Kleding

  De kleding is vandaag gearriveerd, bedrukt met alle logos en al!

 • 6 FEB 2019
   
  Blog Post

  Etentje!

  Vandaag hebben we een zeer gezellige avond gehad met Windesheim, waarbij er genoeg pizzas doorheen gegaan zijn!

 • 26 JAN 2019
   
  Blog Post

  Open dag!

  Vandaag was de open dag van het Gymnasium Celeanum, en ook wij waren aanwezig, om mensen te informeren over ons team.

 • 23 JAN 2019
   
  Blog Post

  Scrummen

  De afgelopen weken hebben we in een paar ochtendjes scrummen, een manier van taakverdeling en organisering, geleerd aan de hand van lessen van Mevrouw Hogeboom.

 • 20 DEC 2018
   
  Blog Post

  Planning

  Vandaag zijn we langs gegaan bij het Blueracing team van Windesheim, om de benodigde materialen te inventariseren, het was een zeer productieve middag!