Over ons

Wij zijn Team CeleRacing, een team bestaande uit achttien leerlingen van voornamelijk Gymnasium Celeanum onder begeleiding van één docent. Samen proberen wij een zo goed mogelijke auto te bouwen voor de Shell Eco-marathon die dit jaar in Londen plaatsvindt. Het doel van die race is om met een zo laag mogelijk verbruik per kilometer efficiënt te rijden. Wij letten er hierbij op dat de auto zo duurzaam mogelijk is. Dit project is gestart door L. Gaastra en K. Hogeboom om de leerlingen ook buiten de theoretische lessen op school te kunnen oefenen in de praktijk zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen.

In begin 2019 heeft het team meegedaan aan de kwalificaties voor de Shell Eco-Marathon in Oss en zo hebben we ons gekwalificeerd voor de Shell Eco-Marathon die begin 2021 gehouden zal worden. Hiervoor zijn we weer helemaal vanaf het begin gestart om een zo efficiënt mogelijke wagen neer te zetten met de kennis die we verworven hebben voor de kwalifactieronde.

Ons team bestaat uit twee subteams: een techniekteam en een marketingteam. Het techniekteam creëert het ontwerp van de auto in SOLIDWORKS en bouwt vervolgens de auto. Het marketingteam houdt zich bezig met het werven van sponsoren, het bijhouden van de sociale mediakanalen en het administreren van de financiën.  Deze twee teams werken samen om één goedwerkend geheel te vormen. Hiermee hopen we de Shell Eco-marathon te winnen.