Blog

Shell Eco-Marathon 2023

Dag 8, 26-05-2023

Tijdens de competitie hebben we onvergetelijke ervaringen opgedaan en met elkaar schitterende herinneringen gemaakt. Het was erg gezellig en we kijken nu al uit naar volgend jaar!
Erg bedankt allemaal die deze reis hebben mogelijk gemaakt!

Shell Eco-Marathon 2023

Dag 7, 25-05-2023

’s Ochtends reden we al vroeg een poging om onze score te verbeteren. Die ging erg goed! Onze driver reed perfecte rondes! Na de lunch gebruikte we onze laatste Attempt en ook deze rondes reed onze driver Claudia fantastisch! We zijn dan ook super blij met 206.1 km/kWh!! Onze score van vorig jaar is hiermee verbeterd! Dit hebben we natuurlijk gevierd met heel veel ijsjes.
We vonden de Shell Eco-Marathon geweldig!

Shell Eco-Marathon 2023

Dag 4, 22-05-2023

De baan was open om te oefenen en daar hebben we volop gebruik van gemaakt. Onze driver Claudia heeft erg goed gereden en we zijn erg trots dat we nu al konden oefenen!

Shell Eco-Marathon 2023

Dag 3, 21-05-2023

We waren deze ochtend al erg vroeg op het circuit, om de wachttijd voor de Technical Inspection zo min mogelijk te maken. De Inspectie ging super goed en na een paar kleine aanpassinkjes waren we er ’s middags als vierde doorheen! Hier waren we super trots op!! Daarna konden we een track walk gedaan, en hebben we het circuit verkend. ’s Avonds was er een foto met alle teams van de Shell Eco-Marathon. Dat was super gaaf!

Shell Eco-Marathon 2023

Dag 2, 20-05-2023

Deze dag moesten we ons inschrijven op het circuit bij de Shell Eco-Marathon. Na een lange rij, een veiligheidsvideo en een leuke goodie bag konden we onze auto in onze paddock neerzetten. Na nog een paar kleine verbeteringen aan de auto te hebben aangebracht, konden we lekker op tijd naar de camping, waar we onder andere hebben gezwommen, een work out hebben gedaan en een vuurtje hebben gemaakt. Het was een leuke dag!

Shell Eco-Marathon 2023

Dag 1, 19-05-2023

In de ochtend lieten we om 06.00 uur Zwolle al achter ons om met drie bussen koers te zetten naar het zuiden van Frankrijk. Na een paar stops, films te hebben gekeken en spelletjes te hebben gedaan kwamen we mooi op tijd aan bij ons overnachtingsadres, waar we lekker met z’n allen hebben gegeten. Het was een mooie reisdag!

Shell Eco-Marathon 2022

Dag 1, 03-07-2022

Afgelopen jaar hebben we het hele jaar ons voorbereid op de Shell Eco-Marathon. Begin juli was het eindelijk zover. De Shell Eco-Marathon werd op het Circuit Nogaro in Zuid-Frankrijk gehouden. Een aantal ouders reed ons erheen met hun auto’s en op de dag dat de wedstrijd begon arriveerden we in Nogaro. We hebben de auto in onze paddock geplaatst en de opening van de wedstrijd bijgewoond.

Het kernteam, met de drivers, technici, mensen van marketing en begeleiders.

Dag 2, 04-07-2022

Op het Circuit moesten we eerst door de Technische Inspectie, die controleert of de auto aan alle veiligheidseisen voldoet. We kwamen er vrij snel doorheen en hier waren we heel blij mee. Dit was al een grote overwinning voor ons. Sommige universiteiten zijn er niet eens doorheen gekomen.
Toen mochten we het circuit op! Iedereen juichte toen de driver wegreed. Maar… na ongeveer 100 meter begaf de motorcontroller het en moesten we helaas van de baan af.

Dag 3, 05-07-2022

De volgende ochtend repareerden we de motorcontroller en gingen we weer de baan op. Helaas moesten we door een crash van de driver opnieuw door de Technische Inspectie, die bijna dicht ging. We slaagden er op het nippertje in om erdoor te komen. Helaas konden we geen oefenrondes meer rijden, dus gingen we een officiële poging doen. Daarvan hadden we er vijf. En de auto ging de baan op, en we keken toe hoe hij de ronde afmaakte, en hij reed gewoon het hele parcours met een fantastische score! 

Dag 4, 06-07-2023

De volgende dag hebben we de andere vier pogingen ook gebruikt, en elke keer steeg onze score. Uiteindelijk reden we het parcours met 204,25 km/kWh. Wat een geweldige prestatie is voor onze auto, want we hadden gehoopt op 180 km/kWh. We hadden dus onze eigen verwachtingen overtroffen en hadden ook een mooi verhaal om mee thuis te komen. We eindigden uiteindelijk als vijftiende van de vijfentwintig deelnemers. Daar zijn we ontzettend trots op.

We hebben enorm genoten van dit evenement en kijken nu al uit naar volgend jaar!