Shell Eco-Marathon 2022

Dag 1, 03-07-2022

Afgelopen jaar hebben we het hele jaar ons voorbereid op de Shell Eco-Marathon. Begin juli was het eindelijk zover. De Shell Eco-Marathon werd op het Circuit Nogaro in Zuid-Frankrijk gehouden. Een aantal ouders reed ons erheen met hun auto’s en op de dag dat de wedstrijd begon arriveerden we in Nogaro. We hebben de auto in onze paddock geplaatst en de opening van de wedstrijd bijgewoond.

Het kernteam, met de drivers, technici, mensen van marketing en begeleiders.

Dag 2, 04-07-2022

Op het Circuit moesten we eerst door de Technische Inspectie, die controleert of de auto aan alle veiligheidseisen voldoet. We kwamen er vrij snel doorheen en hier waren we heel blij mee. Dit was al een grote overwinning voor ons. Sommige universiteiten zijn er niet eens doorheen gekomen.
Toen mochten we het circuit op! Iedereen juichte toen de driver wegreed. Maar… na ongeveer 100 meter begaf de motorcontroller het en moesten we helaas van de baan af.

Dag 3, 05-07-2022

De volgende ochtend repareerden we de motorcontroller en gingen we weer de baan op. Helaas moesten we door een crash van de driver opnieuw door de Technische Inspectie, die bijna dicht ging. We slaagden er op het nippertje in om erdoor te komen. Helaas konden we geen oefenrondes meer rijden, dus gingen we een officiële poging doen. Daarvan hadden we er vijf. En de auto ging de baan op, en we keken toe hoe hij de ronde afmaakte, en hij reed gewoon het hele parcours met een fantastische score! 

Dag 4, 06-07-2023

De volgende dag hebben we de andere vier pogingen ook gebruikt, en elke keer steeg onze score. Uiteindelijk reden we het parcours met 204,25 km/kWh. Wat een geweldige prestatie is voor onze auto, want we hadden gehoopt op 180 km/kWh. We hadden dus onze eigen verwachtingen overtroffen en hadden ook een mooi verhaal om mee thuis te komen. We eindigden uiteindelijk als vijftiende van de vijfentwintig deelnemers. Daar zijn we ontzettend trots op.

We hebben enorm genoten van dit evenement en kijken nu al uit naar volgend jaar!